Gewichtsverlies wetenschap. Wetenschappers bevestigen 10 manieren om af te vallen

Wat er ook gebeurt op planeet Aarde, inclusief oorlogen en klimatologische instortingen, het onderwerp van het bestrijden van overtollige kilo's blijft relevant.

Slecht nieuws: ondanks het feit dat doktoren van de wereld aan de bel trekken vanwege de epidemie van obesitas, is de magische pil die mensen snel en veilig hielp af te vallen nog niet uitgevonden.

Het goede nieuws is dat er methoden voor gewichtsverlies zijn waar de wetenschap echt in gelooft.

Laten we proberen uit te zoeken wat deze methoden zijn en hoe realistisch ze zijn in het leven van een gewoon mens.

Vergeet Body Mass Index

De beruchte body mass index (BMI) kan hoger zijn dan normaal, zelfs bij niet-zwaarlijvige personen.

Dit komt doordat spieren zwaarder zijn dan vetweefsel. Tegelijkertijd heeft vetweefsel een groter volume. Daarom kun je "in centimeters" afvallen maar tegenvallende cijfers op de weegschaal zien.

Bio-impedantieanalyse (BIA), die de samenstelling van het menselijk lichaam diagnosticeert, is veel informatiever. Dit gebeurt met behulp van een elektrisch signaal, omdat verschillende soorten weefsels in ons lichaam verschillende impedanties hebben, d. w. z. weerstand.

Speciale weegschalen die u eerlijk kunnen vertellen welk percentage vet u heeft, kunt u thuis beginnen. Raadpleeg echter uw arts als u een pacemaker of ander elektronisch apparaat heeft.

Het dieet moet in balans zijn

Het dieet moet in balans zijn

30% eiwit (mager vlees, vis, eieren, zuivelproducten, tofu, peulvruchten) en vet (olijfolie, noten, avocado's) en 40% koolhydraten (rijst, aardappelen, brood, granen) elk - dit is precies de verhouding die volgtblijf bij elke maaltijd.

Dit is advies van een arts van een onderzoeksinstituut. Volgens hem is het zo'n dieet waardoor mensen afvallen en het resultaat minimaal zes maanden behouden.

Hij raadt geen populaire koolhydraatarme diëten aan. Onderzoek toont aan dat deze diëten uw spijsvertering kunnen schaden.

Eet van kleine, contrasterende borden

Wetenschappers hebben berekend dat het vervangen van grote borden door kleinere de dagelijkse calorie-inname van een persoon met gemiddeld 527 kan verminderen.

De drang om alles op het bord op te eten “om het niet weg te gooien” is erg moeilijk te weerstaan, dus we eten vaak te veel.

Tegelijkertijd adviseren wetenschappers om niet te kleine borden te nemen, om niet achter het additief aan te rennen.

Het is ook wenselijk dat de kleur van het bord contrasteert met het gerecht. Rijst of pasta eet je bijvoorbeeld het best van donkere borden.

Uit onderzoek blijkt ook dat mensen langzaam, met zachte jazz en zachte verlichting, minder eten dan klassieke rock en felle tl-lampen.

Drink water

Drink water

Ongeveer een half uur voordat je gaat eten, moet je wat water drinken. Er is geen directe behoefte aan grote hoeveelheden water. Je moet drinken als je er zin in hebt, maar je dorst kun je ook niet negeren. Water heeft geen bijzondere eigenschappen. Er is echter onderzoek dat heeft aangetoond dat het consumeren van 0, 5 liter water vóór elke maaltijd u kan helpen 44% effectiever af te vallen.

Ten eerste omdat het lichaam honger vaak verwart met dorst.

Ten tweede hebben onderzoeken aangetoond dat meer water drinken het energieverbruik in rust verhoogt, dat wil zeggen dat het meer calorieën verbrandt, zelfs als je niet fysiek actief bent.

Als dit water ook koud is, worden er extra calorieën gebruikt om het te verwarmen.

Kauw langzaam

Uit enquêtes onder mannen en vrouwen van middelbare leeftijd door onderzoekers van de medische school bleek dat snelle eters in de loop van de jaren de neiging hebben om aan te komen.

Het is vermeldenswaard dat de wetenschappers vertrouwden op veranderingen in de bovengenoemde BMI van proefpersonen vanaf de leeftijd van 20 jaar, in vergelijking met hoe snel deze mensen de gewoonte hadden om te eten. De correlatie was echter duidelijk - voor zowel mannen als vrouwen.

Slaap lekker

Welterusten

Als iemand niet genoeg slaap krijgt, verlangt iemand veel meer naar junkfood. Dit is de erfenis van onze verre voorouders.

Slaapgebrek maakt ons oerinstinct 'wakker': zo snel mogelijk iets vettigs eten dat veel calorieën bevat, want dan is er misschien helemaal geen voedsel.

"Onze hersenen zijn niet zo snel geëvolueerd als de keuzes die beschikbaar zijn gekomen", merkt ze op.

Bevriezen = afvallen

Thermogenese is wanneer het lichaam opwarmt door calorieën te verbranden, legt de professor uit. Bovendien wordt het zogenaamde bruine of bruine vet geactiveerd.

Tijdens het experiment hebben 12 jongeren enige tijd doorgebracht in een kamer met een temperatuur van 17, 2 graden. Tegelijkertijd verbrandden ze 108 calorieën meer dan vrijwilligers die in warme kamers zaten.

Zes weken later werden vrijwilligers uit de eerste groep uitgenodigd om het experiment te herhalen. En het bleek dat ze in dezelfde periode in de kou al 289 calorieën hadden verbruikt. Dat wil zeggen, de kou verhoogde hun potentieel voor het verbranden van vetcellen.

Dit betekent niet dat degenen die willen afvallen in de koelkast moeten leven. Maar het kan geen kwaad om bang te zijn voor lage temperaturen.

Fruit kan en moet gegeten worden

Over fruit wordt al jaren gedebatteerd. Maar volksgezondheidsonderzoekers hebben eindelijk een einde gemaakt aan de i's. Een kwart eeuw lang observeerden ze 125 duizend mensen van 27-65 jaar en kwamen tot de conclusie: hoe meer mensen fruit en bessen consumeren, hoe slanker ze zijn.

Voedingsmiddelen zoals druiven en bessen (vooral rood en paars van kleur) zitten boordevol gezonde vitamines, mineralen en antioxidanten, zoals flavonoïden en resveratrol.

Ze raadt aan om calorierijke lekkernijen te vervangen door fruit en bessen, maar laat je niet meeslepen door druiven - omdat ze te zoet zijn.

Meer sporten betekent niet beter

Meer sporten betekent niet beter

Na een bepaalde hoeveelheid fysieke activiteit bereikt een persoon een "plateaufase", waarin hij bijna stopt met het verbranden van calorieën.

Simpel gezegd, doe de oefening een half uur en je krijgt alle voordelen, en nog eens twee procent van het voordeel is de training van nog eens twee uur niet waard.

Blokken van gematigde beweging van 5-15 minuten zijn net zo goed, zo niet beter, dan een uur in de sportschool doorbrengen.

Als je de trap oploopt, of zelfs gewoon daar staat in plaats van met je telefoon in je handen te zitten, is dit ook een handige gematigde beweging.

Hoe het resultaat behouden?

5000 vrijwilligers die in staat waren om 14-136 kilogram af te vallen en dit resultaat een jaar of langer vast te houden.

  • 78% van hen ontbeten dagelijks
  • 75% woog minstens één keer per week
  • 62% besteedde minder dan 10 uur per week aan tv kijken
  • 90% oefende een uur per dag matig uit

Nogmaals, we stellen vast dat strikte monodiëten, die een sterke vermindering van de calorie-inname en het gebruik van minimale porties voedsel impliceren, de stofwisseling schaden. Hoewel dergelijke diëten op korte termijn effectief kunnen zijn voor gewichtsverlies, komt het gewichtsverlies vaak terug. Om overtollig gewicht permanent kwijt te raken, is het noodzakelijk om te allen tijde de juiste voeding te volgen.